Tavaszi fésűkavalkád

fémfogú kefe

Itt a tavasz és bizony a szőrhullás is! Kutyánál, cicánál ilyenkor megszokott, hogy több a szőr a lakásba, illetve ha csak elhalad mellettünk, és picit hozzánk dörgölőzik, kereshetünk is egy arra alkalmas eszközt, hogy megtisztítsuk a ruhánkat.

Ha nincs még otthon kutya-vagy cicakefénk, vagy amit tavaly vettünk, mégsem vált be, akkor újat kell beszerezni. Na de milyet? Könnyű elveszni a webáruházak és az üzletláncok kínálatában. Szakértői segítség pedig egyre kevesebb helyen van.

Ha rövid a kutyád, cicád szőre:

Rövid szőrre igen hatékony mindenféle eszköz, aminek pengéje van. Furminátor, vagy ahhoz hasonló, például a Comb Easy. Ez első látásra furának tűnik, de meglepő módon a legtöbb kutya, cica nem csak elviseli, hanem szereti is, ha ezzel fésülgeti a gazdi. Régi kutyások pedig a lókaparóra esküsznek.

Comb Easy

Rövid szőrre lehet használni masszázs kesztyűt is vagy kézre húzható gumikefét is. Ezekkel nem csak szárazon tudod ápolni a kutya bundáját, de fürdetés közben is hasznát veheted.

Használhatsz kifejezetten állatoknak készített nedves törlőkendőt is. Ha azzal minden nap áttörlöd kedvencedet, portól és szőrtől is megszabadul, ráadásul kellemes illata is lesz.

Ha tömöttebb, sűrűbb, félhosszú:

Ha tömöttebb a kutyád bundája vagy kicsit hosszabb a szőre, szintén használhatod a gumikefét. Ennél a bundánál már bevethetők a nyeles, fémfogú kefék is. Ezekkel az aljszőrzetet is jól ki lehet fésülni.  Nem csak a kihulló szőrt, hanem a port és az esetleges kosz nagy részét is el lehet velük távolítani az állat bundájából. Az érzékeny területeknél (pl. fül környéke) azonban óvatosan bánj velük.

Kétoldalú kefék is kaphatók, az is jó választás, azzal azt is kitapasztalhatod, melyik verzió esik jobban a kutyádnak, cicádnak. Lehet, hogy az egyik féle kefét nem szereti majd, de a másikat simán engedi, hogy használd.

dupla kefe

Fésülés után őket is át lehet törölni nedves törlőkendővel.

Ha hosszú szőrű vagy drótszőrű a kedvenced:

Filcbontó fésű: ennek is fogantyúja van, de nagyobb fogakkal rendelkezik. Eltávolítja a felesleges szőrt az aljszőrzetből és kibontja a kissé összefilcesedett részeket. Érdemes gyakran használni. Ha ezzel kibontottuk a csomókat, filcesedéseket az állat szőréből, fésüld át egy sűrűbb kefével, fésűvel még egyszer a bundát. Ha nehezen megy, akkor lehet használni segítségként kifejezetten kutyáknak gyártott szőrbontó sprayt.

filcbontó

Ha fürdeted is a kutyát, használhatsz olyan kutyasampont is, ami balzsamot is tartalmaz. Így az állat szőre tisztítás után könnyebben fésülhető és szebb lesz.

Kaphatók még puha sörtéjű kefék, ezek inkább masszázsra alkalmasak, szőrt nem nagyon távolítanak el. Fürdetés közben azért bevethetők, biztosan kellemesebb élmény lesz a kutyának és a sampont is jól el lehet vele oszlatni a szőrön.

Remélem, tudtam kicsit segíteni. Ha fésűt, sampont keresnél, nézz be hozzánk!

https://petdream.hu/kutya/c/apolas

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .